22/01/2022

Ελπίδα για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 17:15

Daily Mail:  Ελπίδα για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει προσφερθεί να παραιτηθεί από την πρακτική της καραντίνας 14 ημερών για τους Βρετανούς τουρίστες και οι εταιρείες διακοπών σχεδιάζουν να επανεκκινήσουν τις πτήσεις από τα μέσα Ιουνίου, κινήσεις που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια ευπρόσδεκτη ώθηση για τον προβληματισμό της Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Με την υπό πίεση οικονομία της Ελλάδας να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους παραθεριστές, η χώρα σχεδιάζει να ξαναγεμίσει ερημικές παραλίες και ξενοδοχεία, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε μιλώντας στο BBC ότι θα παραιτηθεί από την απαίτησή του για τους επισκέπτες να παραμένουν σε καραντίνα, εάν το ίδιο ισχύσει και για τους Έλληνες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προτρέπουμε άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και το ΗΒ: μόλις το κάνουμε αυτό, θα καλωσορίζαμε τέτοιες αμοιβαίες κινήσεις. Έτσι, εάν εμείς δεν επιβάλλουμε καραντίνα στον κόσμο που ταξιδεύει από το ΗΒ, από κάποια ημερομηνία και μετά, θα καλωσορίζαμε μία ανάλογη κίνηση από το ΗΒ», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Οι υπουργοί, σύμφωνα με την Daily Mail, εξετάζουν να δημιουργήσουν «αεροπορικές γέφυρες» για να επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών χωρίς την ανάγκη καραντίνας μόλις τεθεί το ξέσπασμα της πανδημίας υπό έλεγχο.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σάπς, έχει δηλώσει ότι από τον επόμενο μήνα στη Βρετανία θα καθιερωθεί 14ημερη καραντίνα για όσους φτάνουν στην χώρα

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι διεξάγονται «ενεργές συζητήσεις» για το ποιες χώρες θα μπορούσαν να εξαιρούνται από το καθεστώς στο μέλλον, αναφερόμενος στην ιδέα των «αεροπορικών γεφυρών» – όρος που συνήθως αναφέρεται σε στρατιωτικές πτήσεις πάνω από εχθρικό έδαφος.

Χώρες με χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκλειστούν από τους σκληρούς κανόνες που θα επιβληθούν, τονίζει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 17:15