01/08/2021

Ελλάδα – Σερβία 26-7: Στο ρελαντί οι “γοργόνες” του Μορφέση

Θυμηθείτε πώς κάλυψε το ματς το Sport24.gr

Η γαλανόλευκη παρουσιάστηκε σοβαρή και στα τέσσερα οκτάλεπτα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην αντίπαλό της και το τελικό 26-7 αποδεικνύει πως τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά το παιχνίδι.

Τα καλύτερα διαστήματα της Εθνικής μας ήταν το πρώτο και το τέταρτο οκτάλεπτο, όπου δέχτηκε από ένα γκολ και πέτυχε εννέα κι επτά τέρματα αντίστοιχα. Οι Σέρβες προσπάθησαν να είναι ανταγωνιστικές, αλλά υπήρχε μεγάλο χάσμα ποιότητας.

Τα κορίτσια μας από το ξεκίνημα μπήκαν με όρεξη και διάθεση να πετύχουν πολλά γκολ, τελειώνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με σκορ 9-1. Φαινόταν από νωρίς πως η σεμνή τελετή θα ελάμβανε τέλος με συνοπτικές διαδικασίες. Το ημίχρονο έληξε με 14-4 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Μορφέσης δοκίμασε σχήματα, άνοιξε το rotation όσο μπορούσε, είδε πράγματα που ήθελε και συνάμα οι παίκτριές του συνέχισαν να σκοράρουν. Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε με σκορ 19-6, για να ακολουθήσει ένα επιμέρους 7-1 στην τέταρτη περίοδο και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 26-7.

Η Εθνική μας θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά στον όμιλό της, γιατί όχι και πρώτη, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό σταύρωμα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θεωρητικά η παρουσία της στην πρώτη τριάδα είναι δεδομένη και θα παλέψει
με την Ρωσία και την Ουγγαρία για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων που θα
φέρουν πιο εύκολο αντίπαλο στο ματς των προημιτελικών.

Τα οκτάλεπτα: 9-1, 5-3, 5-2, 7-1

Ελλάδα (Μορφέσης):
Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 2,
Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2,Μυριοκεφαλιτάκη 7, Μπενέκου 1, Κότσια 2, Νίνου
1, Πλευρίτου Ελ. 5, Ξενάκη 4, Σταματόπουλου.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Λάζιτς, Σέγκαρ 1, Πάντοβιτς, Ρούντιτς, Γιοσίφοβιτς,
Μίσκοβιτς 1, Γκλούσεβιτς, Μάντιτς, Ίλιτς, Βούκοβιτς 3, Μιλίσεβιτς 1,
Γιακόβλεβιτς 1, Τράβαρ.

Szilard Koszticsak/MTI via AP

Πηγή sport24.gr