21/10/2021

Δολοφονία 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους: Κοντά στη σύλληψη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.

Θέμα χρόνου θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. τη σύλληψη των αδίστακτων ληστών που σκότωσαν 73χρονη στους Αγίους Θεοδώρους για μία χρυσή αλυσίδα λαιμού.

Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» καταυλισμούς και οικήματα σε Πελοπόννησο και δυτική Αττική. Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες στις τράπεζες δεδομένων με τους σεσημασμένους ληστές, ενώ έχει στην κατοχή της υλικό από κάμερες που δείχνει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η συμμορία. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι το όχημα αυτό ήταν κλεμμένο. Το πιο πιθανό είναι οι δράστες να «μετακόμισαν» στους Αγίους Θεοδώρους για να διαπράξουν ληστείες και διαρρήξεις, χωρίς να είναι εκεί η «έδρα» τους.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ο κύκλος των υπόπτων έχει κλείσει σε τέτοιο βαθμό, που ο κλοιός για τους δράστες έχει σφίξει ασφυκτικά, με αποτέλεσμα η σύλληψή τους να θεωρείται θέμα χρόνου. Οι Αρχές έχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο μάρκας Hyundai.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος της 73χρονης ήταν ακαριαίος και προκλήθηκε από κάταγμα στον αυχένα από τις ρόδες του αυτοκινήτου των δραστών. Το όχημα πέρασε πάνω από την άτυχη γυναίκα και της έσπασε τον αυχένα. Ο θάνατος της 73χρονης ήταν ακαριαίος.

Πως ξεκίνησαν όλα

Η 73χρονη μαζί με την οικογένειά της (το σύζυγο και το γιο της) είχαν πάει στο εξοχικό τους στους Αγίους Θεοδώρους από την Αθήνα για να περάσουν το τριήμερο.

Το πρωί του Σαββάτου σταμάτησε ένα ασημί Hyundai έξω από την οικία της οικογένειας. Ένας από τους κακοποιούς άρχισε να φωνάζει στη γυναίκα που ήταν στην αυλή να βγει έξω. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποίησε κάποιο πρόσχημα για να την πείσει.

Η 73χρονη τον πλησίασε και τότε εκείνος άρπαξε την αλυσίδα με το σταυρό που φορούσε στο λαιμό της. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές. Οι δράστες πήγαν να φύγουν και τότε η γυναίκα προσπάθησε να τους σταματήσει.

Τότε βρήκε την ευκαιρία και αποπειράθηκε να της τραβήξει την αλυσίδα με τον σταυρό από τον λαιμό της. Οι δράστες έβαλαν μπροστά, πάτησαν γκάζι και παρέσυραν την άτυχη γυναίκα. Μάλιστα, πέρασαν πάνω από τη γυναίκα και τη συνέθλιψαν με τις ρόδες.