21/09/2020

Διώξεις κατά Μαρινάκη, Πίκουλα και 5 μπράβων

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 12:34

Διώξεις κατά Μαρινάκη, Πίκουλα και 5 μπράβων

Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη βία περαιώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες δημοσιογράφου  Πάρι Κουρτζίδη περί απόπειρας απαγωγής του από το ξενοδοχείο  Hilton.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση κατηγορείται ότι είναι ο  επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην παράνομη βία που φέρονται να διέπραξαν πέντε μπράβοι του με συνεργό ακόμη ένα δημοσιογράφο, εκδότη εφημερίδας.

Μετά την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πέντε ανδρών της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού και τη συνέργειας σ’ αυτή σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Αξία», Αντώνη Πίκουλα. Την κατηγορία της ηθικής αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν τα οποία φέρονται να τον συνδέουν με όσα έγιναν σε βάρος του Πάρι Κουρτζίδη, το Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον εκδότη και φίλο του επιχειρηματία, στο ξενοδοχείο Hilton,  οι μπράβοι του Βαγγέλη Μαρινάκη τον πλησίασαν και τον απείλησαν με όπλο, επιχειρώντας να τον απαγάγουν. .  Οι άνδρες  της ασφάλειας του επιχειρηματία, σύμφωνα με την καταγγελία, διέταξαν  τον Πάρι Κουρτζίδη να του ακολουθήσει προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άνοιγμα τηλεφώνων ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί και  αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, καθώς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη με κάποιους από τους δράστες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται σε όσα τους καταλογίζει ο δημοσιογράφος.

Από τα στοιχεία της έρευνας πάντως δεν φαίνεται να προέκυψαν ικανά στοιχεία για να θεμελιώσουν τη διάπραξη του αδικήματος της αρπαγής παρά μόνο της παράνομη βίας για το οποίο όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται, με απευθείας κλήση, να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. 

Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Πάρις Κουρτζίδης στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για την υπόθεση:

 

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, 12:34