23/10/2021

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. την παρακολούθηση πολιτών με «κοριούς»

Απάντηση στα δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών, που αναφέρουν ότι υπηρεσίες της Ασφάλειας τοποθετούν «κοριούς» σε οχήματα πολιτών που ανήκουν σε αναρχικές συλλογικότητες, δίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας φέρνει στο φως και νέα στοιχεία, που αναφέρουν ότι όχημα που βρισκόταν στα Εξάρχεια είχε πάνω του τοποθετημένη μικροκάμερα για να παρακολουθεί τα γραφεία της αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση».

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά ότι «το αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρεται (σ.σ. η εφημερίδα) ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας στα Εξάρχεια. Σε ολιγόλεπτη στάση του για να επιτηρηθούν γεγονότα στην Πλατεία προσήλθαν πολίτες οι οποίοι και προκάλεσαν ζημιές. Το αυτοκίνητο συνέχισε, με την παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ) την υπηρεσία του. Για το θέμα σχηματίζεται δικογραφία η οποία και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Με την ευκαιρία τονίζεται και πάλι πως καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών είναι εντελώς ανυπόστατες. Οι αστυνομικές Αρχές εκτελούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και αυτό τηρείται απαρέγκλιτα».