20/10/2021

Διαμαρτυρία των νέων εργαζομένων σε φορείς του Υπουργείου Οικονομικών

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 20:35

Στελέχη της ΑΑΔΕ των... 700 ευρώ: Διαμαρτυρία των νέων εργαζομένων σε φορείς του Υπουργείου Οικονομικών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα νέοι εργαζόμενοι σε φορείς του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ για τις χαμηλές αμοιβές και την μη υπαγωγή τους στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για εκατοντάδες εργαζόμενους πολύ υψηλών τυπικών προσόντων, οι οποίοι αμείβονται με 700 περίπου ευρώ, παρά τα απαιτητικά αντικείμενα στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των χαμηλών αμοιβών, πολλοί εξ αυτών παραιτούνται αναζητώντας εργασία εντός ή εκτός Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υφυπουργό και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ υπόμνημα, θέτοντας το ζήτημα, τονίζοντας και την άνιση μεταχείριση σε σχέση με παλαιότερους συναδέλφους που επιτελούν το ίδιο έργο, ζητώντας την υπαγωγή τους στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς.

Όπως ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι, τους προκάλεσε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι ο μόνος που δεν δέχθηκε να παραλάβει το υπόμνημα ήταν ο έτερος Υφυπουργός Οικονομικών και συνάδελφός τους κ. Βεσυρόπουλος.

Τέλος δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 20:39