23/07/2021

Διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε Οίκο Ευγηρίας στη Ν. Μάκρη

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 02:49

Διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε Οίκο Ευγηρίας στη Ν. Μάκρη

Η κινητή ομάδα ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, πραγματοποίησε διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε όλους τους ηλικιωμένους και το προσωπικό του οίκου ευγηρίας «Βηθανία» στη Ν. Μάκρη, λαμβάνοντας δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από συνολικά 83 άτομα.

Στο χώρο μετέβη ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπεύθυνο του προγράμματος, Π. Ευσταθίου, τους οποίους υποδέχθηκε ο πρώην διευθυντής της δομής Γ. Ζουραϊκάτ.

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη δράση των ΚΟΕΣ σημείωσε ότι γίνεται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης ιδιαίτερα σε δομές ηλικιωμένων. Υπογράμμισε ότι «είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής» σε τέτοιου είδους δομές, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εκεί είχαν το 50% της θνησιμότητας. «Θα συνεχίσουμε συνδράμοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών», ολοκλήρωσε ο ίδιος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 02:51