20/01/2022

Δεν φυλασσόταν η διευθύντρια του ψυχιατρείου Κορυδαλλού που έγινε στόχος στο Γαλάτσι

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας του ψυχιατρείου Κορυδαλλού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, τα οποία δεν αποκλείεται σύντομα να οδηγήσουν στους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost, η διευθύντρια των ψυχιατρείου δεν είχε ποτέ αστυνομική συνοδεία, ενώ το αυτοκίνητό της ήταν σταθμευμένο στη λεωφόρο Γαλατσίου. Οι δράστες του έβαλαν φωτιά, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις (6 άνδρες με 2 οχήματα), που κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, ωστόσο, το Ι.Χ. αυτοκίνητο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στο σημείο έχουν βρεθεί υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, με την προανάκριση να διενεργείται από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής και την ΕΛ.ΑΣ.

Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι ποιος και γιατί έδωσε εντολή για να καεί το αυτοκίνητο της διευθύντριας του ψυχιατρείου στον Κορυδαλλό. Εάν δηλαδή πρόκειται για «χτύπημα» που πηγάζει από τη μαφία εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων ή εάν σχετίζεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.