05/12/2021

Δέκα συλλήψεις για ναρκωτικά σε αστυνομική έφοδο σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι

Οι ιδιοκτήτες γνωστού κλαμπ στο Γκάζι βρίσκονται ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, ύστερα από πληροφορία της Αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών στο συγκεκριμένο  κλαμπ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, χαπιών Ecstacy, φαρμακευτικών δισκίων, MDMA και κάνναβη. Συνολικά, συνελήφθησαν δέκα άτομα, ανάμεσά τους πέντε Έλληνες και πέντε αλλοδαποί. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι από αυτούς ήταν πελάτες του κλαμπ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε κοκαΐνη, ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια. Ο έβδομος συλληφθείς είναι υπάλληλος του κλαμπ, ο οποίος κατείχε τρεις συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 2,8 γραμμαρίων. Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες είναι ιδιοκτήτες του νυχτερινού μαγαζιού. 

Κατά την αιφνιδιαστική είσοδο των αστυνομικών στο κλαμπ, κάποιοι από τους θαμώνες πέταξαν στο πάτωμα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τα βρουν στη συνέχεια στο δάπεδο. 

Συνολικά βρέθηκαν 12,6 γραμμάρια κάνναβη, 3,5 γραμμάρια κοκαΐνη, 1,7 γραμμάρια ηρωίνη, 3,2 γραμμάρια MDMA, δύο χάπια Εcstacy και 20 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Καταγγελία dj: «Επίθεση με στόχο τον εναλλακτικό χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής»

Την αστυνομική έφοδο περιέγραψε σε αγανακτισμένη ανάρτησή του στο Facebook, o dj Γιώργος Απέργης.

«Μετά από 25 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης στον χώρο της ηλεκτρονικής dance σκηνής και απόλυτα καθαρός από ναρκωτικές ουσίες όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο είναι και ευρέως γνωστό, δέχεσαι επίθεση μέσα σε έναν νόμιμο χώρο διασκέδασης.

«Το βράδυ του Σαββάτου ήμουν καλεσμένος να παίξω μουσική σε κλαμπ στην Αθήνα στο Γκάζι. Από νωρίς εκεί με χαρά μου διαπίστωσα ότι οι θαμώνες ήταν αρκετά νέοι υγιείς clubbers γύρω στα 20 χρόνια και κάποιοι μεγαλύτεροι, οι οποίοι ξεχώριζαν, καθώς αποδείχτηκε στο τέλος ότι ήταν οι περισσότεροι της Δίωξης. Έχοντας συνεργασία με τον χώρο και έως διοργανωτής στο πρόσφατο παρελθόν, γνωρίζω το τεράστιο κόστος το οποίο δαπανάται σε security για την αποφυγή φασαριών και χρήσης ουσιών.

«Μετά το dj set μου και ενώ έχεις πιει 2-3 ποτά και έχοντας θετικά συναισθήματα, καθώς είσαι κάτω από την επιρροή της δυνατής μουσικής και των φωτορυθμικών, γίνεται ”ντου” από δέκα άτομα που μπήκαν με βρισιές μέσα στο μαγαζί, δημιουργώντας πανικό και φόβο στον κόσμο. Δίνοντας διαταγές όπως ”γονατίστε τωρα” τα χέρια στα κεφάλια όλοι! Μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι, αυτοί νομίζεις ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση τύπου Μπατακλάν ή είναι ληστεία τύπου τράπεζας.

«Νιώθοντας φυσικά τον φόβο ότι εάν κουνηθείς σε σκοτώσαν. Περνώντας τα λεπτά συνειδητοποιείς ότι είναι της Δίωξης. Για μια ώρα η εικόνα είναι μια: 300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι σαν έτοιμα για εκτέλεση μέσα σε χώρο διασκέδασης. Ντροπή και αποτροπιασμός. Μετά μια ώρα και μην έχοντας τη δυνατότητα να μιλήσεις ούτε στον διπλανό σου, ούτε στο τηλέφωνο, ούτε να κουνηθείς, ελέγχεσαι και βγαίνεις από το μαγαζί

«Η εικόνα έξω η ίδια: 10 άτομα στημένα με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια ανοιχτά, έτοιμα σαν για εκτέλεση από τoυς ναζί, στους γύρω δρόμους 10 αυτοκίνητα, 3 πούλμαν και γύρω στους 60 αστυνομικούς να την έχουν πέσει λες και βρήκαν την γιάφκα με τους τρομοκράτες.

«Μια καθαρά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης της προσωπικής αξιοπρέπειας με στόχο τον εναλλακτικό χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

«Δευτέρα σήμερα και νέα από τους περισσότερους φίλους μου δεν έχω και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως σχεδόν κανένας από τους θαμώνες δεν έχει αναρτήσει τίποτα. Ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!».