[current-date]

Γιατί οι Marketers πρέπει να παράγουν περισσότερο περιεχόμενο με video!

[ad_1]

Σε μια εποχή που το digital marketing αναπτύσσεται ραγδαία, κάθε επιχείρηση επιδιώκει να βρει νέους τρόπους και μεθόδους να προβάλλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και να μπορέσει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Το video marketing, αν και ξεκίνησε να εφαρμόζεται πριν κάποια χρόνια, σήμερα αποτελεί πλέον το πιο δυνατό και αποτελεσματικό στοιχείο σε μια στρατηγική marketing, σε μια προσπάθεια των επιχειρήσεων να έρθουν πιο κοντά στο κοινό τους.

Video & Social Media

Στα Social Media τα πάντα πλέον σχετίζονται με τη δημιουργία περιεχομένου και πιο συγκεκριμένα, με το video, λαμβάνοντας υπόψιν ότι, η εξέλιξη της τεχνολογίας στην κινητή τηλεφωνία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που οι χρήστες “καταναλώνουν” καθημερινά πολύ περιεχόμενο χρησιμοποιώντας κατά βάση το κινητό τους. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις video με τη χρήση του κινητού και να το ανεβάσεις άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στο κοινό σου.

Για παράδειγμα, το Instagram, το Facebook και το YouTube, είναι κάποιες από τις βασικές πλατφόρμες, που επιτρέπουν σε έναν marketer να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα video, ώστε η επιχείρηση του να καταφέρει να χτίσει την επικοινωνία με τους πιθανούς πελάτες της, περνώντας περισσότερο χρόνο μαζί τους με πιο δημιουργικό περιεχόμενο. Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα μιας στρατηγικής που επικεντρώνεται στη δημιουργία video;

Πλεονεκτήματα video ως κομμάτι του social media marketing.

Καλύτερο storytelling.

Στον κόσμο του digital marketing πολλές φορές αναφερόμαστε και στον όρο “story-boarding”. Όταν ένα video λέει μια ιστορία, τότε θεωρείται ότι έχει δημιουργηθεί με τον σωστό τρόπο. Και αυτό συμβαίνει διότι, οι φωτογραφίες και τα κείμενα, δεν μπορούν να πουν με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο μια ιστορία στο κοινό σας.

Τα video σχετίζονται περισσότερο με το συναίσθημα.

Σαν καταναλωτές, αντιδρούμε στα συναισθήματα. Τα video, σου δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσεις συναισθήματα μέσα από μια ιστορία, από φωτογραφίες με κίνηση και την κατάλληλη μουσική.

Πιο “ανθρώπινο” κομμάτι της στρατηγικής marketing.

Τα video, δίνουν στην επιχείρησή σου τη δυνατότητα να προβάλλεις τους ανθρώπους που την αντιπροσωπεύουν. Έτσι, όταν το κοινό γνωρίσει τα άτομα που σχετίζονται με μια εταιρεία, μπορεί πιο εύκολα να χτίσει ουσιαστική επικοινωνία με αυτήν και να δείξει εμπιστοσύνη στα προϊόντα της.

Κατάλληλο για awareness και conversion rate.

Η δημιουργία video αποτελεί πλέον μια πολύ καλή επένδυση για έναν marketer, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι, το να περιλαμβάνεις video στην landing page σου μπορεί να αυξήσει κατά 80% το conversion rate! Ένα video μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αγοραστική συμπεριφορά και να μετατρέψει έναν επισκέπτη της σελίδας σας σε αγοραστή του προϊόντος σας!

Οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν τα video.

Οι μηχανές αναζήτησης ψάχνουν για περιεχόμενο που δημιουργεί το επιθυμητό engagement με το χρήστη. Αν ανεβάσεις ένα video στο κανάλι της επιχείρησης στο YouTube και στο website, και το μοιραστείς στα social media, η πιθανότητα να ανέβεις στα οργανικά αποτελέσματα της Google, αυξάνεται αισθητά.

Τα video ενθαρρύνουν το social share.

Καθώς βρισκόμαστε στην εποχή των viral videos, ένας marketer έχει την ευκαιρία με διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό ή συναισθηματικό περιεχόμενο, να προβάλει ποια είναι η επιχείρησή του και να παροτρύνει το κοινό να κάνει share ένα video, ώστε να έρθει πιο κοντά σε περισσότερους καταναλωτές.

Συμπερασματικά, τα video θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο και κυρίαρχο κομμάτι μιας στρατηγικής marketing. Τα video χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό και μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να φτάσει από το στάδιο του awareness, που αποτελεί το πρώτο “σκαλί” του αγοραστικού funnel, στο στάδιο του purchase, όπου ένας δυνητικός πελάτης μετατρέπεται σε αγοραστή. Και αν ο marketer έκανε την εμπειρία του μοναδική, ο πελάτης θα το μοιραστεί!

 [ad_2]