23/10/2021

Βρέθηκε το εργαστήριο του θανατηφόρου «shisha» στο κέντρο της Αθήνας

Ένα καλά οργανωμένο εργαστήριο παραγωγής του επικίνδυνου ναρκωτικού «shisha», εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για το «ναρκωτικό των φτωχών» που διακινείται στις πιάτσες θανάτου στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Οι ναρκέμποροι είχαν μετατρέψει σπίτι στο κέντρο της Αθήνας σε εργαστήριο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα και κατάσχεσαν περίπου 3,5 κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 60 δισκία μεθαδόνης και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

 

Αναλυτικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν διαμέρισμα ως εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες, χθες, Τρίτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3,5 περίπου κιλά κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, εξοπλισμός εργαστηρίου παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 60 δισκία μεθαδόνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3 πλαστικά δοχεία με υγρό και (50) γραμμάρια σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, πιστόλι ρέπλικα με γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και μαχαίρι, καθώς και 6 κινητά τηλέφωνα και 200 ευρώ. Επίσης, βρέθηκαν 41 ταξιδιωτικά έγγραφα ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών και  άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είναι προϊόντα κλοπής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και για κλοπή και οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.