26/07/2021

Βρέθηκαν θαμμένα 4,2 εκατ. ευρώ στην Καβάλα: Πώς σκηνοθέτησαν ληστεία

Ύστερα από πολύωρες έρευνες και μετά από στοχευμένη πληροφορία, η Αστυνομία βρήκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ θαμμένο σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καβάλα.

Πρόκειται για υπόθεση σκηνοθετημένης απαγωγής από στέλεχος εταιρείας που υπεξαίρεσε τα χρήματα που βρέθηκαν θαμμένα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας κατήγγειλε στις Αρχές ότι δύο άτομα με μάσκες πολιτικών τον περίμεναν στο σπίτι του και με το πρόσχημα της δήθεν απαγωγής της κόρης του τον ανάγκασαν να μεταβούν μαζί στην εταιρεία και να τους δώσει ως λύτρα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας.

Επί 11 μήνες η Αστυνομία παρακολουθούσε τους εμπλεκομένους, τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες και τη μεθοδολογία που ακολούθησαν. Η έρευνα, λεπτομέρειες της οποίας θα γίνουν γνωστές το Σαββατοκύριακο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για σκηνοθετημένη ληστεία με «θύμα» το στέλεχος της εταιρείας και σκηνοθετημένη απαγωγή με «θύμα» την κόρη του.

Τη ληστεία φέρεται να έστησε το ίδιο το στέλεχος της εταιρείας με στόχο να υπεξαιρέσει τα χρήματα. Συνεργοί του ήταν δύο φίλοι του ένας πατέρας και γιος που διατηρούν την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, στο προαύλιο της οποίας βρέθηκαν τα μετρητά.