22/01/2022

Βιταμίνη D: Οι 10 πιο κοινές ερωτήσεις

Η βιταμίνη D, όπως και δύο μορφές της (D2 & D3),  είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που είναι φυσικά παρούσα σε πολύ λίγα τρόφιμα, προστιθέμενη σε κάποια άλλα και διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής μέσω σκευασμάτων.

Ποιες είναι οι ιδιότητες της Βιταμίνης D, όπως και των D2 & D3; Ποια τρόφιμα βοηθούν στην πρόσληψη της; Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην έλλειψη της;

Η βιταμίνη D είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος υγείας για όλες τις ηλικίες. Ποια προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει η έλλειψή της;

Συμπλήρωματα διατροφής βιταμίνης D3 με τη μορφή πόσιμου διαλύματος σε σταγόνες, για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων του οργανισμού σε βιταμίνη D3 ή όταν υπάρχει έλλειψη αυτής.

Βιταμίνη D3 Σταγόνες – VitaDi

Ενδείκνυται για νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες με ανεπάρκεια σε βιταμίνη D, παιδιά με χρόνιες νόσους ή πεπτικές διαταραχές, παχύσαρκους ασθενείς, άτομα που δε διατρέφονται σωστά, αποκλειστικοί χορτοφάγοι (vegans), έγκυες γυναίκες, έγκλειστους ασθενείς ή άτομα που παραμένουν πολλές εντός κλειστού χώρου ή κάνουν εκτεταμένη χρήση αντηλιακών.

Ποιες είναι οι τροφές που δίνουν πολύτιμη βιταμίνη D?

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για την βιταμίνη d από την Φαρμακευτική εταιρεία Nutrimedical