20/10/2021

ΒΙΝΤΕΟ: Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης τριών μέτρων εντοπίστηκε στον Παρνασσό

Περισσότερα από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης είχαν φυτέψει άγνωστοι καλλιεργητές -που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ.- σε δύσβατη περιοχή στον Παρνασσό και συγκεκριμένο στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας έγινε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ χρειάστηκε και η συμβολή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας που επιτηρούσε από αέρος την περιοχή. Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αστυνομικοί προσέγγισαν τη φυτεία και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο – εκχερσωμένο χώρο με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε 7 επίπεδα, ενώ εντός αυτού υπήρχαν 2 χώροι κατόπτευσης αυτής (παρατηρητήρια).

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και την Τρίτη 20, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, των ΟΠΚΕ & της ΟΕΠΤΑ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς και των ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τα περίπου 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως και 3 μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν 2 αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και τρία 3 αυτοσχέδια καταλύματα για την ανάπαυση των καλλιεργητών.

Η έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το του Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.