01/12/2021

ΒΙΝΤΕΟ: «Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. για τους «κοντράκηδες» του RIBAS

Ακόμα μία επιχείρηση της Τροχαίας για συλλήψεις «κοντράκηδων» στο γνωστό στέκι του RIBAS στη Βάρκιζα έλαβε χώρα το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 2019.

Παράλληλα, αστυνομικοί έκαναν αντίστοιχες έρευνες για άτομα που έκαναν με μοτοσικλέτες και «φτιαγμένα» αυτοκίνητα στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Φιξ και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη γέφυρα Αλεξιουπόλεως. Η Αστυνομία έδωσε μάλιστα βίντεο στη δημοσιότητα από τις κόντρες και τους ελέγχους. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι παρά τους διαρκείς ελέγχους και τις επιχειρήσεις-«σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. οι «κοντράκηδες» παραμένουν πιστοί στα «ραντεβού» τους.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 645 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 357 παραβάσεις για τα παρακάτω αδικήματα: 171 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 63 για πρόκληση υπερβολικών θορύβων (ηχομέτρηση), 36 για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ), 21 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας, 2 για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, 3 για επικίνδυνους ελιγμούς, 4 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 2 για ανασφάλιστα οχήματα, 11 για στέρηση άδειας οδήγησης και 39 λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 76 άδειες ικανότητας οδήγησης, 80 άδειες κυκλοφορίας και 81 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα 11 μοτοσικλέτες.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα.