19/10/2021

Βίντεο: Ο Ρουβίκωνας «αυτοαποκαλύπτεται» για να προλάβει την ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών ανέβασε στο Youtube η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, που πραγματοποίησε μαγνητοσκοπημένη ξενάγηση σε όλους τους χώρους της κατάληψης.

Ο Ρουβίκωνας προσπαθεί με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τις Αρχές, ίσως γιατί θεωρεί δεδομένη την εκκένωση του ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων. Η κατάληψη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και αποτελεί ουσιαστικά την άτυπη «έδρα» του Ρουβίκωνα.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας περιγράφουν στο βίντεο τις ενέργειες που εκείνα θεωρούν ότι θα κάνουν οι Αρχές όταν πραγματοποιήσουν την αστυνομική επιχείρηση στο ΒΟΞ. Η περιγραφή είναι λεπτομερής, ενώ παράλληλα γίνεται ξενάγηση στους χώρους της κατάληψης. 

«Θα πούμε πέντε πράγματα για την προπαγάνδα που θα ξεκινήσει από την αρχή της ημέρας που θα γίνει η ενδεχόμενη εκκένωση του χώρου (…) Η Αστυνομία θα έρθει με μεγάλες δυνάμεις, περιμετρικά των Εξαρχείων (…) Θα αποκλείσουν την περιοχή και θα εισβάλουν στο χώρο (…) Η προπαγάνδα θα ξεκινήσει με πολύ συγκεκριμένη αφήγηση από τα κανάλια στις 6.00 το πρωί (…)  Μετά θα βγουν εικόνες από το χώρο (…) Με την κλασική αφήγηση περί πολεμοφοδίων (…) Για να εξηγήσουμε περισσότερο, για να προπαγανδίσουν όταν επιτρέψουν στα τηλεοπτικά συνεργεία να μπουν στο χώρο θα έχουμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα βγάλουν (…) Θα μαζέψουν τα κράνη και θα αναφερθεί ότι τα φοράμε για τις επιθέσεις στην Αστυνομία. Τα κράνη όμως είναι γιατί οδηγούμε μοτοσικλέτες όπως προβλέπει ο ΚΟΚ (…) Θα μαζέζουν τις σημαίες και θα τις χαρακτηρίσουν ως όπλα».