25/01/2022

Αυτός είναι ο άνδρας που ασελγούσε σε ανήλικες στην Αττική

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες άνδρα παιδόφιλου έδωσε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τον επικίνδυνο άντρα, 63 ετών, ο οποίος συνελήφθη στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μενίδι, ύστερα από ένταλμα σύλληψης για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.

Ο άνδρας ονομάζεται Παναγιωτίδης Βασίλης του Ιωάννη. Έχει ελληνική υπηκοότητα και κατάγεται από το Καζακστάν.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του έχει χρονική διάρκεια τριών μηνών και στοχεύει στο να εντοπιστούν και άλλα τυχόν θύματά του, που δεν τον έχουν καταγγείλει μέχρι σήμερα στις Αρχές.

Φέρεται -κατά το κατηγορητήριο- να ασελγούσε σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, πολλά εκ των οποίων κάτω των 10 ετών.

Πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο,  κάτοικο περιοχής των δυτικών προαστίων. Θύματά του έχουν πέσει τουλάχιστον επτά κορίτσια, με τις επιθέσεις να μένουν «άγνωστες» για καιρό υπό καθεστώς φόβου.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο μία μητέρα κατήγγειλε ότι ο άνδρας ασέλγησε στην ανήλικη κόρη της, ηλικίας 10 ετών. Ο δράστης φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τη διαπροσωπική σχέση που είχε με την οικογένεια του κοριτσιού.

Οι καταγγελίες δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί. Δεύτερη μητέρα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τον περασμένο Ιούλιο ο ιδιωτικός υπάλληλος προσπάθησε να ασελγήσει στην ανήλικη κόρη της, ηλικίας τεσσάρων ετών.

Στη λίστα των καταγγελιών προστέθηκε μία φοιτήτρια, η οποία κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι όταν ήταν ανήλικη και συγκεκριμένα σε ηλικία 12 ετών, ο άνδρας ασέλγησε σε βάρος της κατ’ εξακολούθηση.

Λίγες ημέρες μετά σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε και άλλη καταγγελία από γυναίκα που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις με θύμα κορίτσι έξι ετών.