27/01/2022

Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι βιαστές της Σαλαμίνας

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ανδρών που κατηγορούνται για βιασμό γυναίκας στις 10 Απριλίου 2019 στην περιοχή της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τους: Φανουργάκη Ζηνόβιο του Αχιλλέα και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1998 και τον Χατζηδημητρίου Παντελεήμονα του Χρήστου και της Μαρίας, γεννηθέντα το 1992.

Οι δύο άντρες φέρονται να γνώρισαν τη γυναίκα μέσω του φιλικού τους περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, την οδήγησαν χωρίς τη συγκατάθεσή της σε διαμέρισμα, όπου τη βίασαν. Το θύμα υπέβαλλε μήνυση σε βάρος τους, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τους δράστες μετά από έρευνες που διήρκησαν αρκετό καιρό.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 11-5-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιόριστου εισέτι αριθμού παθόντων (ενήλικων ή ανήλικων) και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4653066 του Τμήματος Ασφάλειας Σαλαμίνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.