22/01/2022

Αυτά είναι τα πολεμοφόδια των χούλιγκαν στου Ζωγράφου – Hταν έτοιμοι για «πόλεμο»

Eτοιμοι για… πόλεμο ήταν οι χούλιγκαν στου Ζωγράφου. Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και χώρισαν τις αντίπαλες ομάδες χούλιγκαν, πριν γίνει το αιματηρό ξεκαθάρισμα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου συνολικά 16 άτομα, μετά από συμπλοκή οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Το ίδιο απόγευμα ήταν προγραμματισμένος αγώνας βόλεϊ γυναικών στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων, ανάμεσα στον Ηλυσιακό και τον Ολυμπιακό.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ομάδα 200 περίπου οπαδών του Ολυμπιακού, που είχαν μεταβεί στην περιοχή του Ζωγράφου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, συγκεντρώθηκαν εντός της Πανεπιστημιούπολης και από εκεί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας διάφορα αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, κινήθηκαν προς το πάρκο, πλησίον του οποίου στεγάζονται Γραφεία Συνδέσμου του Παναθηναϊκού.

Ταυτόχρονα, έξω από το σύνδεσμο, συγκεντρώθηκαν 100 περίπου οπαδοί, οι οποίοι μετέβησαν στο πάρκο προκειμένου να συναντήσουν και συγκρουστούν με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων χειρός και ευθείας βολής, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, πετρών και χρησιμοποιήθηκαν στειλιάρια, σίδερα, μαχαίρια καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που συνέλαβαν 16 άτομα που συμμετείχαν στις συμπλοκές, ενώ κατασχέθηκαν πολεμοφόδια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.