07/12/2021

Αυτά είναι τα «εργαλεία» των διαρρηκτών που ανοίγουν όλες τις πόρτες

Δύο «επαγγελματίες» διαρρήκτες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που έβγαιναν από πολυκατοικία στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς κακοποιούς, οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν διαμέρισμα 2ου ορόφου. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους που κάλεσαν την Αστυνομία. Επιτόπου έσπευσαν πληρώματα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν του δράστες, τους πέρασαν χειροπέδες και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα που είχαν σταθμεύσει σε πολύ κοντινή απόσταση εντόπισαν διαρρηκτικά εργαλεία. Επίσης, βρέθηκαν κλειδιά-πασπαρτού, τα οποία είχαν φτιάξει οι Γεωργιανοί για να «ανοίγουν» πολλών ειδών πόρτες ασφαλείας. Οι συμμορίες Γεωργιανών θεωρούνται… μετρ στην κατασκευή τέτοιων κλειδιών.

Μάλιστα, είχαν φροντίσει να κρύψουν επιμελώς τα διαρρηκτικά εργαλεία στη μηχανή του Ι.Χ. αυτοκίνητου, ώστε, σε τυχόν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο να μην έχουν πρόβλημα. Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.