04/08/2021

Αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. κυνήγησε για 1 χιλιόμετρο και συνέλαβε το διαρρήκτη του σπιτιού του

Μία ασυνήθιστη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ιωνία. Δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες προσπάθησαν να κάνουν διάρρηξη σε σπίτι αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ήταν λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ, όταν οι δύο επίδοξοι διαρρήκτες παραβίασαν την κεντρική είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Στη συνέχεια, εντόπισαν το διαμέρισμα στο οποίο πίστευαν ότι θα μπορούσαν να μπουν και να φύγουν «φορτωμένοι» με αντικείμενα αξίας και ξεκίνησαν την προσπάθεια παραβίασης της κλειδαριάς. Εκείνη την ώρα ο αστυνομικός βρίσκονταν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, άκουσε το θόρυβο και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απόπειρα διάρρηξης.

Κοιτάζοντας από το «ματάκι» της πόρτας είδε τους δύο διαρρήκτες, άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τους καταδιώκει. Για σχεδόν ένα χιλιόμετρο έγινε πεζή καταδίωξη από τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους Γεωργιανούς κακοποιούς να πετούν δεξιά κι αριστερά διαρρηκτικά εργαλεία για να μην βρεθούν πάνω τους.

Τελικά, ο αστυνομικός κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη από συναδέλφους και οδηγήθηκε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας για τον σχηματισμό δικογραφίας.