20/10/2021

«Από το σκοτάδι στο φως! Whistleblowing: η ανάγκη – η ρύθμιση – η πρακτική εφαρμογή»

«Από το σκοτάδι στο φως! Whistleblowing: η ανάγκη – η ρύθμιση – η πρακτική εφαρμογή» είναι ο τίτλος του 12ου Ετήσιου Συνεδρίου που διοργανώνει η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα).

Σημειώνεται ότι η 9η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς. 

 

 

Όπως αναφέρει η Διεθνής Διαφάνεια″έχει παρατηρηθεί ότι η διαφθορά συχνά συντελείται εν κρυπτώ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι άτομα που δεν εμπλέκονται στη διαφθορά συχνά γνωρίζουν για τις αξιόποινες αυτές πράξεις που τελούνται στο περιβάλλον τους και παρόλα αυτά διστάζουν να τις καταγγείλουν, καθώς φοβούνται οτι θα βρεθούν στο επίκεντρο εκφοβισμού και αντιποίνων. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας έχουν συμφέρον να ενθαρρύνουν τις καταγγελίες, αλλά και χρέος να προστατεύσουν τα άτομα”.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκοί, δικαστικοί λειτουργοί, whistleblowers, καθώς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, θα αναφερθούν στην ανάγκη νομοθέτησης του whistleblowing, στο ισχύον ελληνικό νομικό πλαίσιο, στις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για το whistleblowing, αλλά και στην μέχρι σήμερα εμπειρία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα θέματα αυτά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο για είναι απαραίτητη η εγγραφή όσων επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

H εγγραφή σας είναι απαραίτητη εδώ

Δείτε τη σχετική συνέντευξη – πρόσκληση της Προέδρου της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας, Δρ. Άννας Δαμάσκου: