01/12/2021

Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις της Ιωάννας και του οδηγού ταξί

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, 16:55

Ως Ελληνομερικανίδα, άρτι αφιχθείσα από την Αμερική που έψαχνε για δουλειά στη χώρα μας, εμφανίστηκε η γυναίκα η οποία  έριξε το βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα, στα τρία τηλεφωνήματα που έκανε, καλώντας  ραδιοταξί για  να το έχει στη διάθεσή της επειδή έπρεπε να μεταβεί, όπως είπε, σε «συνεντεύξεις προς ανεύρεση εργασίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση της οδηγού ταξί που την παρέλαβε, κάτω από το σπίτι της, την προηγουμένη της επίθεσης, ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη .

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω . Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη».

Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί Το κρίσιμο πρωινό της επίθεσης, η γυναίκα, πήρε και πάλι το ραδιοταξί για να την μεταφέρει από την Καλλιθέα στο  Μετς και έδειχνε βιαστική. «Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες».

 Η 34χρονη Ιωάννα αιφνιδιάστηκε από την επίθεση που δέχτηκε και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τρέξει στο φαρμακείο που βρισκόταν ακριβώς απέναντι, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς.

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν τη γυναίκα να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια «Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η 35χρονη γνώριζε την Ιωάννα και μεταξύ τους επικοινώνησαν μέσω facebook, όταν η κατηγορουμένη ζήτησε να μάθει από το θύμα αν είχε σχέση με τον άνδρα που η ίδια διατείνεται πως ήταν μαζί εκείνο το διάστημα. Όπως αναφέρει η Αστυνομία «οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία.

Συγκεκριμένα , η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger  με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη. Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές, αναφέροντας  ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα , παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής messenger  με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο»

Τα ρούχα και το σακίδιο (κατασχεθέντα)Στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή, βρίσκονται φωτογραφίες και το υλικό από τις κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι όπως επίσης και ένα  ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο κατασχέθηκε στο σπίτι της 35χρονης. Το σημείωμα  ξεκινά με τη φράση: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και καταλήγει, αναφέροντας: «Δύο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το υλικό από τις κάμερες φαίνεται με ταυτίζεται με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης. Συγκεκριμένα, η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.  

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η γυναίκα της επίθεσης.  Ίδιο όμως φαίνεται πως είναι και το  κατασχεθέν παλτό το οποίο προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό  που φορούσε η γυναίκα η οποία καταγράφεται στα βίντεο.