26/10/2021

Απάντηση Χρυσοχοΐδη: «Η Μόρια θα κλείσει, κύριε Τσίπρα»

Τη θέση ότι οι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών στα νησιά θα λειτουργούν, έως ότου κατασκευαστούν οι καινούργιες κλειστές δομές που εξαγγέλθηκαν, εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απατώντας στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για… fake εξαγγελίες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι βάσει εγγράφου που υπογράφεται από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι κλειστές δομές που θα δημιουργηθούν θα λειτουργούν παράλληλα με τις παλιές δομές, οι οποίες σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έκλειναν.

Αναλυτικά η απάντηση Χρυσοχοΐδη στον Αλέξη Τσίπρα:

Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις.