26/10/2021

Ανακοίνωση των δικηγόρων της αμερικανίδας βιολόγου που δολοφονήθηκε στην Κρήτη 

Ένα βήμα πριν βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον άγριο βιασμό και την εν ψυχρώ δολοφονία της βιολόγου Suzanne Eaton είναι ο  27χρονος από την Κρήτη, καθώς έκλεισε η ανάκριση για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από περίπου ένα χρόνο. Η οικογένεια της άτυχης βιολόγου δηλώνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη και μέσω των δικηγόρων της εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της ανάκρισης που δεν άφησε κανένα σημείο αυτής της υπόθεσης στο σκοτάδι. 

Οι δικηγόροι της οικογένειας της βιολόγου, Βάσω Πανταζή και Γιώργος Τζερίζ, με δελτίο Τύπου δηλώνουν παρόντες και στη δίκη που αναμένεται να ακολουθήσει για όσα κατηγορείται ο 27χρονος τα οποία, όπως αναφέρουν, ξεπερνούν σε αγριότητα και την πιο νοσηρή φαντασία. Διαψεύδουν δε τις «διαρροές» που έγιναν για προφανείς λόγους περί ανάκλησης των ομολογιών του, τονίζοντας πως ουδέποτε ο κατηγορούμενος πήρε πίσω όσα ανατριχιαστικά ομολόγησε. Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου τα πορίσματα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας καταδεικνύουν τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στην άτυχη βιολόγου, τα οποία άλλωστε και ο ίδιος περιέγραψε στην προανακριτική του κατάθεση και ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της έρευνας, και άλλες γυναίκες υπήρξαν υποψήφια θύματα του κατηγορουμένου ο οποίος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπαθούσε να τις κτυπήσει με το αυτοκίνητο του, αλλά ευτυχώς εκείνες γλύτωσαν την τελευταία στιγμή.

Ο σαδιστικός χαρακτήρας του κατηγορουμένου σε συνδυασμό με την έφεσή του στο σατανισμό, εκτιμάται από τη δικογραφία ότι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στην κτηνωδία σε βάρος της άτυχης βιολόγου. Άλλωστε το σημείο όπου βρέθηκε το θύμα, φέρεται πως ήταν μέρος σατανιστικών τελετών.

Οι δύο δικηγόροι της οικογένειας τονίζουν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν:

Ο σύζυγος, τα δυο της αγόρια, η μητέρα  και τα αδέρφια της αείμνηστης βιολόγου Suzanne Eaton που δολοφονήθηκε και βιάστηκε με άγριο και απάνθρωπο τρόπο, το καλοκαίρι που πέρασε, μας εμπιστεύτηκαν την υπεράσπιση της μνήμης της και την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του ανθρώπου που πέρα από κάθε ανθρώπινο ένστικτο, της στέρησε τη δυνατότητα να ζήσει, βυθίζοντας την οικογένεια της και τους οικείους της σε μια απέραντη θλίψη. 

Η οικογένεια της θανούσης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της ανακριτικής έρευνας, που μόλις ολοκληρώθηκε και δεν άφησε ούτε ένα σημείο αυτής της βάναυσης ανθρωποκτονίας αδιερεύνητο. 

Πήραμε την εντολή, επειδή διακινούνται από διάφορες «πηγές» πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική διάσταση της υποθέσεως, να ανακοινώσουμε τα κάτωθι: 

1.Ουδεμία ανάκληση των ομολογιών του κατηγορουμένου για τα φρικτά εγκλήματα που ομολόγησε, με κάθε λεπτομέρεια, δεν υπήρξε σε κανένα στάδιο της ανάκρισης και ούτε υποβλήθηκε ποτέ και σχετικό αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου ενώπιον της κας Ανακρίτριας Χανίων για συμπληρωματική απολογία.

2.Ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο, μετά από αίτημα του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε απόλυτη αντίληψη σε τι απάνθρωπες πράξεις προέβαινε σε βάρος της άτυχης Suzanne που βρέθηκε στον δρόμο του. Αντιθέτως οι επιστήμονες που τον εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό, που διαπίστωσαν  κατά την περιγραφή που τους έκανε ο κατηγορούμενος, για τα  όσα διέπραξε σε βάρος της θανούσης, τόσο εν ζωή, όσο και μετά τον θάνατο της.

3.Εκτός της Suzanne Eaton που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του κατηγορουμένου και άλλες γυναίκες βρήκαν το θάρρος και εμφανίστηκαν τόσο στην αστυνομία, όσο και στην τακτική ανάκριση και κατέθεσαν για το εγκληματικό σχέδιο του κατηγορουμένου, να προκαλεί στα υποψήφια θύματα του, σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα, ώστε να τις καταστήσει ανίκανες προς αντίσταση και μετέπειτα έρμαια των εγκληματικών ορέξεων του, όπως συνέβη και με την άτυχη επιστήμονα.

4.Μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης  και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες.   

Βάσω Πανταζή, Δικηγόρος Αθηνών

Γεώργιος Τζερίζ, Δικηγόρος Χανίων