25/01/2022

Αναβιώνει η υπόθεση του ομαδικού βιασμού Αγγλίδας

Για την 5η Οκτωβρίου 2020 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω υπόθεσης με κατηγορούμενους έναν 21χρονο Αλβανό κι έναν 23χρονο Έλληνα για την αξιόποινη πράξη του βιασμού που τελέστηκε από δύο δράστες που ενήργησαν από κοινού (ομαδικός βιασμός).

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Την 30ή Ιουλίου 2017 και περίπου στις 07:30 οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να εξανάγκασαν μία 26χρονη Αγγλίδα, που διέμενε προσωρινά στην Κάλαθο, σε συνουσία ταυτόχρονα και επανειλημμένα παρά τη θέλησή της σε δωμάτιο πίσω από εστιατόριο. Η 26χρονη εργαζόταν συγκεκριμένα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο και ανέπτυξε ερωτική σχέση με τον 21χρονο, ο οποίος εργαζόταν στο ίδιο κατάστημα.

Τον δεύτερο είχε δει ορισμένες φορές σε άλλο κατάστημα στην ίδια περιοχή, όπου εργαζόταν. Η 26χρονη με τον 21χρονο μετέβησαν στο κατάστημα όπου εργαζόταν ο 23χρονος για διασκέδαση. Εκεί ο 21χρονος την ενημέρωσε ότι θα φιλοξενούσαν στην οικία του τον 23χρονο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αφού πρώτα πήγαν όλοι μαζί σε έναν φούρνο για να φάνε, κατέληξαν σε ένα δωμάτιο, όπου, όπως υποστηρίζει η Αγγλίδα, η ίδια είχε πάει για πρώτη φορά. Ο σύντροφός της άρχισε, όπως είπε, να τη φιλάει και σε κάποια στιγμή παρουσιάστηκε στον χώρο ο δεύτερος φορώντας μόνο το εσώρουχό του.
Ο 21χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να τον φιλήσει και εκείνη αρνήθηκε και σε κάποια στιγμή την ακινητοποίησε με το βάρος του σώματός του, της έβγαλε το εσώρουχο και της ανέβασε τη φούστα ενώ ο δεύτερος κοιτούσε.

Κατόπιν την εξανάγκασαν, όπως διατείνεται, σε ασελγείς πράξεις και ήρθαν σε ερωτική επαφή μαζί της, χωρίς προφύλαξη, διαδοχικά.

Ο 21χρονος, αφού ολοκλήρωσαν, την οδήγησε στο δωμάτιο όπου διέμενε με οικείους της και στη διαδρομή, όταν του παραπονέθηκε για ό,τι συνέβη, εκείνος φέρεται να της είπε ότι «της άξιζε» μετά από κάποιες πληροφορίες που είχε για σχέση της με έτερο πρόσωπο. Η ίδια διατείνεται ότι με το άτομο αυτό δεν είχε σχέση και ενώ την πολιορκούσε η ίδια δεν ενέδωσε.

Όταν μπήκε στην οικία της, εξιστόρησε το τι είχε συμβεί στη θεία της και η τελευταία την έπεισε να υποβάλει μήνυση στην αστυνομία.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.
Ο 23χρονος συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι ενώ διασκέδαζαν χάριν αστεϊσμού στην αρχή ο 21χρονος φίλος του πρότεινε στην Αγγλίδα να πάνε όλοι μαζί στο διαμέρισμά του και εκείνη μετά από σκέψη λίγων δευτερολέπτων είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υποστηρίζει ότι ξαφνιάστηκαν και τη ρώτησαν ξανά και εκείνη αμέσως απάντησε καταφατικά.

Όταν πήγαν στο διαμέρισμα, εκείνη, όπως είπε, μπήκε στο μπάνιο, έκανε ντους, βγήκε γυμνή και πήγε στο κρεβάτι με τον 21χρονο. Ο 23χρονος πήγε στην τουαλέτα και ακολούθως πήγε κοντά τους φορώντας μόνο το εσώρουχό του.

Υποστηρίζει ότι η Αγγλίδα του το τράβηξε και ενώ έκανε έρωτα με τον φίλο του επιδόθηκε σε ερωτικές πράξεις και μαζί του.Υποστηρίζουν μάλιστα ότι επειδή ένιωσαν αμηχανία εκείνη χαμογελώντας τους παρότρυνε να συνεχίσουν.

Ο 23χρονος είπε μάλιστα ότι η καταγγελία έγινε αφενός για την απόρριψη του φίλου του και αφετέρου για να δικαιολογηθεί στη θεία της.

Ο 21χρονος προσκόμισε μάλιστα φωτογραφίες που αντάλλασσαν στο Facebook και συνομιλίες τους από τις οποίες προκύπτει ότι η Αγγλίδα επεδίωκε συνεχώς να σοβαρέψουν τη σχέση τους και μάλιστα φαίνεται ότι εκείνος δεν ήθελε έχοντας πληροφορηθεί ότι είχε παρελθόν με άνδρες στη Λίνδο και ότι έπινε πολύ.
Όταν τη μετέφερε μετά την πράξη στο σπίτι της, όπως είπε, άρχισε να κλαίει διότι της είπε ότι δεν ήθελε σοβαρή σχέση μαζί της, αφού το γεγονός ότι δέχτηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και με τον φίλο του έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που την ήθελαν να είναι «άτακτη».

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης.

Πηγή: dimokratiki.gr