25/01/2022

Αμαλιάδα: Παραδόθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του μέσα στο σχολείο

Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 15χρονος μαθητής που καταζητείτο για τον τραυματισμό με μαχαίρι συνομίληκου συμμαθητή του σε σχολείο της Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και πλέον περιμένουν τις «απαντήσεις» του για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επίθεση με θύμα τον 15χρονο μαθητή της 1ης Λυκείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δύο δεκαπεντάχρονοι διαπληκτίστηκαν την ώρα του μεγάλου διαλείμματος στις 10 το πρωί και τότε ο πρώτος που κατηγορείται έβγαλε από τη τσέπη του ένα μαχαίρι, τραυματίζοντας το θύμα του στην πλάτη και το χέρι.

Αμέσως, οι καθηγητές ενημέρωσαν το διευθυντή για το περιστατικό κι εκείνος με τη σειρά του την Αστυνομία, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Πάτρας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στα μάτια πολλών παιδιών, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή, παίρνοντας μαζί του το μαχαίρι. Οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει ακόμα κατάθεση από το θύμα. 

Όσον αφορά στο κίνητρο του δράστη, υπάρχουν δύο σενάρια: Είτε τσακώθηκαν για κάποια κοπέλα, είτε ο δράστης πήγε να «ζητήσει τα ρέστα» από τον συνομήλικό του, μετά από καβγά που είχε με φίλο του. 

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τόσο σοβαρό επεισόδιο σε Λύκειο της Ηλείας, κάτι που προβληματίζει τις αρχές.