26/07/2021

Ακόμη 284 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό δομές φιλοξενίας ανά τη χώρα

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ μεταφέροντας 46 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 151 από τη Χίο.

Ακολούθησε ο κατάπλους στο λιμάνι του Πειραιά, του επιβατηγού -οχηματαγωγό BLUE STAR 2 το οποίο μετέφερε άλλους 25 πρόσφυγες από την Κω και 62 από τη Λέρο. Οι  πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της χώρας.

Σημειώνεται πως τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή των Γιαννιτσών,  ομάδα περίπου 35-40 ατόμων έκανε μπλόκο, παρεμποδίζοντας δύο λεωφορεία με πρόσφυγες  να προσεγγίσουν ξενοδοχείο της περιοχής. Χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε τελικά τα λεωφορεία να φτάσουν στον προορισμό τους ακολουθώντας εναλλακτική διαδρομή.

Και σήμερα, κάτοικοι της περιοχής μιλώντας σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές επέμειναν πως «λαθρομεταναστες, μετανάστες, πρόσφυγες όπως και να τους πείτε» δεν είναι δεκτοί. Κάποιοι μάλιστα, σε μια αποκρουστική έξαρση ρατσιστικού λόγου τους χαρακτήριζαν «ζώα» και έναν «καρκίνο που εξαπλώνεται στη χώρα»…