25/10/2021

Αγαπητέ κ. Χρυσοχοΐδη, θα πηγαίνατε το παιδί σας σε μία ταινία που εξυμνεί το σεξ όπως ο Τζόκερ εξυμνεί την βία;

Νέα διάσταση στη μαζική παράκρουση που επικρατεί στην χώρα από το βράδυ της Κυριακής, έδωσε πριν από λίγη ώρα ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοινώνοντας στο Twitter ότι σήμερα το βράδυ θα πάρει τον 15χρονο γιό του και θα τον πάει να δούνε το «Τζόκερ».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, εν ολίγοις, προαναγγέλει ότι θα παραβεί τον νόμο, βάση του οποίου, το βράδυ της Κυριακής, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και προσήχθησαν γονείς, παιδιά και οι υπεύθυνοι των κινηματογράφων που επέτρεψαν την είσοδο ανηλίκων σε μία ταινία ακατάλληλη κάτω των 18 ετών. 

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει απολύτως τίποτα και το τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει παραμένει ακατανόητο.

Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που εκλήθησαν να εφαρμόσουν τον νόμο το βράδυ της Κυριακής, επιχειρεί να μας πείσει ότι όλα έγιναν ερήμην του; Οτι οι αστυνομικοί επενέβησαν χωρίς την έγκρισή του; Οτι για όλα φταίνε οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που ζήτησαν την επέμβαση της Αστυνομίας; Η μήπως ότι οι νόμοι είναι για να τους παραβιάζουμε και ως υπουργός, μας δίνει το καλό παράδειγμα;

Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε μόνον ένα ερώτημα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αν η πέτρα του σκανδάλου ήταν μία ακατάλληλη ταινία που εξυμνούσε το σεξ με τον ίδιο τρόπο που ο Τζόκερ εξυμνεί την βία, με «δυνατές» ερωτικές σκηνές κι έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή, που θεωρείται ήδη φαβορί για Οσκαρ, θα πήγαινε, άραγε, να την δει με τον 15χρονο γιό του; Θα παραβίαζε επιδεικτικά τον νόμο που το υπουργείο του εφάρμοσε το προηγούμενο βράδυ, αν η ταινία ασχολείτο με κάτι απολύτως νόμιμο, όπως το σεξ και όχι με κάτι απολύτως παράνομο, όπως οι δολοφονίες;

«Καταγγελίες στα όρια της φαιδρότητας»

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε και μία δήλωση επί του θέματος, στην οποία χαρακτηρίζει φαιδρές τις καταγγελίες που οδήγησαν  στην αστυνομική επέμβαση στις αίθουσες, επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να παραβεί τον νόμο και να δει την ταινία με τον ανήλικο γιό του και επιτείθεται εναντίον του κ. Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει το θέμα μέσω Instagram.

«Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της» τονίζει στην δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες, με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες. Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία Τζόκερ. Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.

«Υ.Γ.: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας.»