25/01/2022

Έφοδος της αστυνομίας σε σινεμά για την παρουσία ανηλίκων στην προβολή του «Τζόκερ»

Έλεγχο σε κινηματογράφο των βορείων προαστίων που βρίσκεται εντός γνωστού εμπορικού κέντρου πραγματοποίησαν αστυνομικοί μετά από εισαγγελική εντολή για έρευνα σε προβολή της ταινίας «Τζόκερ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού διαπίστωσε το μερημέρι του Σαββάτου ότι ανήλικοι προσήλθαν στο σινεμά για να δουν την ταινία, παρότι σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να την παρακολουθήσουν.

Ο υπάλληλος του Υπουργείου ενημέρωσε τον εισαγγελέα και τότε εκείνος έδωσε προφορική εντολή στους αστυνομικούς του Αμαρουσίου να προχωρήσουν σε σχετική έρευνα στην αίθουσα που γινόταν η προβολή της ταινίας.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα, οι υπάλληλοι άνοιξαν τα φώτα και μετά από έρευνα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου οκτώ ανήλικοι και γονείς.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους ανήλικους δεν συνοδεύονταν από γονείς.

Συνολικά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ διαφορετικών γονέων για παραμέληση ανηλίκου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της HuffPost,οι γονείς υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν πως η ταινία ήταν ακατάλληλη για παιδιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την πλευρά του ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες μέσα από ανάρτησή του στο facebook το βράδυ της Κυριακής.