21/10/2021

Ένοχοι για δολοφονία και βιασμό

Video – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας 

Ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και βιασμό από κοινού κρίθηκαν από το Α’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που έγινε τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Σε ξέσπασμα οργής και πόνου προέβη η μητέρα της Ελένης την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητώντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας και αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρισκόταν στη ζωή. Τότε η μητέρα της Ελένης τού φώναξε, καταχειροκροτούμενη από το ακροατήριο: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό 17 χρόνων; Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου». Η μητέρα κλαίγοντας αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ το ακροατήριο συνέχιζε να τη χειροκροτεί.

Δείτε το ξέσπασμα της μάνας έξω από τα δικαστήρια:

 

Καταχειροκροτούμενη διέσχισε τη δικαστική αίθουσα και η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα για να ανέβει στην έδρα του δικαστηρίου. Το κοινό που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις την είδε να περνά.

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα, κυρίως μέλη γυναικείων οργανώσεων που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου οδηγήθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο, διότι δεν αισθανόταν καλά. «Ποτέ μην ξεχαστεί τι ΄κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονία» φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, μέλη οργανώσεων, κ.ά. 

Το πρωί της Παρασκευής, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη στην εκπνοή της δίκης για τη δολοφονίας της κόρης του Ελένης, δήλωσε στον ANT1: «Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους τους, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενικό» να έρχονται εδώ και να «μας εμπαίζουν σαν οικογένεια» μιλώντας για την πλευρά των κατηγορουμένων, ενώ σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας» ανέφερε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες απάντησε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Φωτογραφίες από την αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου