20/01/2022

Άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στην πλαζ των Αλυκών

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 02:57

Βόλος: Άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στην πλαζ των Αλυκών

Δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν δύο εβδομάδες απ’ όταν συνεργεία του Δήμου Βόλου σε συντονισμένη επιχείρηση ξεκίνησαν από την πλαζ των Αλυκών τον καθαρισμό και οργάνωση των ακτών της περιοχής, όταν το περασμένο Σάββατο κάτοικοι και λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, Κώστα Βιδανόπουλο, η εικόνα στην πλαζ των Αλυκών σε τίποτα δεν θυμίζει τον χώρο στον οποίο ήδη από πέρυσι είχαν γίνει εκτεταμένες παρεμβάσεις εξωραϊσμού και αποδόθηκε σε δωρεάν χρήση στους πολίτες.

Κατεστραμμένη περίφραξη, παρόλο που η κεντρική είσοδος είναι ανοιχτή και ελεύθερη, σπασμένες πόρτες και ξηλωμένες από τα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, παντού σκουπίδια και βουνά με γόπες τσιγάρων συνθέτουν το σκηνικό στην πλαζ των Αλυκών.

«Ακόμη και το κυλικείο κατέστρεψαν. Πήγα το Σάββατο, είδα την εικόνα και με έπιασαν τα κλάματα. Πέρυσι είχαν γίνει παρεμβάσεις στον χώρο και η πλαζ είχε αλλάξει όψη. Πριν δύο εβδομάδες έγινε καθαρισμός, κόπηκαν τα ξερά χόρτα και εδώ και δύο ημέρες τα πάντα καταστράφηκαν», αναφέρει ο κ. Βιδανόπουλος.

Ο κ. Βιδανόπουλος τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η πλαζ των Αλυκών αλλά και ευρύτερα η περιοχή γίνεται στόχος βάνδαλων. «Τρεις φορές έχουν σπάσει τις πόρτες στην παιδική χαρά. Συνεχώς προκαλούνται φθορές στο Κοινωνικό Κέντρο. Σπάνε καμπίνες και ντουζιέρες στις παραλίες. Είναι βαλτοί», ξεσπά ο κ. Βιδανόπουλος, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της δημοτικής περιουσίας την οποία κάποιοι στις Αλυκές για άγνωστους λόγους έχουν βάλει «στο μάτι».

Για το θέμα των εκτεταμένων καταστροφών ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Τάσος Μπατζιάκας, ο οποίος άμεσα προχώρησε σε αυτοψία.

Πηγή: taxydromos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020, 02:57